Year of the mannequin

Just nu sitter jag vid datorn i vardagsrummet och lyssnar på ett hamsterhjul som gnisslar. Dörren till altanen är öppen och det blåser in lite kylig men skön luft hit.
Min förkylning som jag har gnällt om ett tag är nu nästan helt borta och därför är jag lite glad. Det är så att säga 4 av 5 toasters. På ett ungefär.

Anyway, igår var det uppspel för dom små teaterbarnen på Tyresö som jag har hjälpt min vän Emilie med nu dom senaste veckorna. Dom har jobbat med fabler och visade igår upp sex stycken för en stor publik. Det var avslutning för alla kurser där, så det var både teater, musik och dans och massa fika. Stolta föräldrar i publiken. Föräldrar som sedan kom fram och tackade för att vi hade jobbat så bra med barnen. Kändes inte helt fel.

Solsken ute och jag funderar på att sätta mig i gäststugan i trädgården och försöka spela in lite musik.
Jag tror jag går och gör det nu faktiskt.
Jag återkommer här senare. Hejhej :)

Förkylning som förstör för mig

Hej hopp. Nu när jag varit så överdrivet positiv i dom senaste inläggen här på bloggarnas blogg, så känner jag att det är dags att bli lite mer negativ. Jämna ut det hela lite. Skapa balans i tillvaron så att säga. Okej, here goes.


Jag har blivit förkyld. Jag är förkyld nu när jag skriver och har varit sen igår får jag väl säga. Det började som lite irriterat i halsen, gick över i halsont och utvecklades sedan till ett huvud fyllt av snor och tårar som aldrig verkar vilja ta slut. Min förmåga att mentalt fokusera på saker och ting är klart nedsatt. Jag har huvudvärk som kommer och går och som gör mig känslig för höga ljud.
Min dag har bestått av att ligga i sängen och vila, läsa Harry Potter 5, läsa Fever Pitch, äta och dricka, gå ner och klaga på förkylningen hos min kära familj samt titta på massa film. Eller ja, massa och massa. Jag har sett en film som heter 'The Covenant', sci-fi/skräck- aktig film som passade mig alldeles utmärkt. Ingen komplicerad historia, sköna karaktärer, häftiga effekter som jag är lite svag för då och då. Utöver det har jag sett nya avsnitten av 24, Robin Hood, Scrubs, Whitest kids u know & en helt ny serie vid namn Harper's Island, som efter pilotavsnittet har lyckats få mig helt och hållet fast och bönande efter nya avsnitt. Underbart.

Jag har förkylningen att tacka för att jag har tittat så mycket på film idag, men jag är likförbannat jävligt trött på den. Jag hatar att vara förkyld. Jag skulle vilja ta förkylningen och slänga den på marken och typ skjuta den till döds med en pistol. Så mycket hatar jag den. Den försvinner nog om några dagar och jag kommer inte sakna den.

Utöver förkylningen så mår jag väl.. bra, vilket inte säger så mycket kanske.
Anyway. Nu ska jag sova och kanske, om livet vill mig väl, så mår jag lite bättre imorgon, eller ja. Senare idag eftersom klockan är efter midnatt. Natti. Puss och kärlek.


Joyeux Paques

Det förra inlägget jag skrev var mitt nummer 100!
Bara så vi är på det klara med det. Nu påbörjar jag ett nytt sekel av blogginlägg. Det kommer bli storslaget kan jag lova.

I onsdags var jag på Baba Sonic för första gången och dansade till skön indiemusik. Fast när blev M.I.A indie? det var lite blandad musik kan vi väl säga, men mest indie. Typ The Coral, Dungen, Håkan H, SMK, The Killers och sånt där trevligt.
Dock började kvällen med att stå i kö 45 minuter i regnet för att få komma in. Nåja, det duggregnade väl på sin höjd, men det var ändå lite halvtrist att stå i kö så länge.
Det blir nog fler besök på Baba i framtiden.

Anyway. Det är påsk och det har firats med jobb i trädgården på dagen i sommarvärmen som rådde då. Jag gick runt minsann och jag krattade ihop löv till fina högar och jag sorterade kvistar och grenar från träden som pappa klippt ner. Jag spatserade runt på mina ägor och gjorde lite nytta. Det var mycket trivsamt, särskilt i det otroligt trevliga vädret.

Vi påskstädade litegrann och förberedde den goda påskmiddagen. Vi satt faktiskt ute och åt allesammans, på altanen i kvällssolen som värmde på så gott den kunde. Mysigt.

Arsenal låg under med 1 - 0 efter första halvleken borta mot Wigan men lyckades sedan vända och vinna med hela 4 - 1! Har inte sett matchen utan ska titta på eftersändningen i canal plus 22:30. Ska bli grymt kul att för en gångs skull se en match utan att behöva känna sig stressad på något sätt.

Hejsålänge :)

Julia - Kevin - Arsenal- dagen

Igår var det såklart dags för rep på Fryshuset igen. Det börjar snart dra ihop sig för 'Kanin Kanin'!
Innan jag begav mig till teatern var jag ute i den fantastiska våren ett tag och tog mig en cykeltur runtom i grannskapet. Hamnade sen vid kyrksjön, på en bänk, i solen. Behövde det eftersom mitt huvud var sprängfyllt med tankar och stress och jag behövde bara sitta på ett lugnt ställe utan för mycket ljud och andas en stund. Det hjälpte tills jag var på väg till Fryshuset då jag började känna mig seg och trött. Kände mig helt borta under hela repet och ville bara gå och lägga mig någonstans och sova. Inte fokusera på repliker och timing och andra känslor än mina egna.
Ryckte upp mig och kände mig bättre sista halvan av reptiden.
Promenad från Mårtensdal till Slussen i den svala luften gjorde gott.

Idag har jag gjort en massa trevligt!
Jag har träffat Julia igen och det var hur mysigt som helst. Vi gick och satte oss i Kungsträdgården och tittade på folk och pratade med varandra och köpte glass. En typisk vårsyssla känns det som.
Vi promenerade runt för att hitta den värmande solen. Vi pratade om musik och festivaler och sommarplaner och vad som händer i veckan. Vi hamnade i gallerian och kysstes. Vi sa hejdå efter några timmars tid tillsammans och sa att vi skulle ses igen. På fredag bestämde vi senare på kvällen.

Efter träffen med Julia åkte jag vidare till Luma för att möta upp Linnie & Sebastian eftersom vi skulle hälsa på hemma hos min bror Christofer och hans fru Maria. Och deras son Kevin! Min brorson. Farbror Elias hälsar på. Galet gulligt.
Vi fikade och pratade och tittade på Kevin när han gjorde konstiga saker. Han är helt sjukt söt. Han stoppar in hela sin lilla hand i munnen och tycker det är jätteroligt. Lägger upp bild på honom här inom kort.

Vi gick därifrån vid 20-tiden och sprang som tokar efter tvärbanan och återhämtade oss på ungefär 30 minuter give or take. Vi hade en match att se! Första kvartsfinalen mellan Arsenal och Villa Real i Champions League.
Jag orkar inte skriva någon direkt matchrapport nu, men det blev 1 - 1 vilket är till Arsenals fördel eftersom vi spelade på bortaplan. Adebayor gjorde ett brutalt snyggt kvitteringsmål.
Nu tänkte jag gå och sova för att orka med hela långa dagen imorgon.
Godnatt folk som läser denna heliga skrift.

Le helg

Bättre sent än aldrig finns det ett talesätt som lyder. Jag tänker hänvisa till det när jag nu, sent på tisdag kväll, på gränsen till onsdag, tänker berätta om hur min helg var.

I senaste inlägget berättade jag att vi skulle bege oss till min storebror Sebastians födelsedagskalas, vilket vi också gjorde, i splittrad trupp. Jag och far åkte bil med Sebastians flickväns pappa medan Linnie och Sebastian möttes upp på stan för att promenera till lägenheten.
Nu är det så att jag har nämnt två Sebastian här, den ena är min storebror Sebastian och den andra är min systers pojkvän Sebastian. Båda födda 81 och heter Carl respektive Karl i förnamn också. Det är roligt i sig.

I alla fall så anlände vi så småningom till kalaset och bjöds på mycket god, hemlagad, pastasallad med kyckling och avocado och fetaost och allt möjligt gott i. Efterrätten bestod av lite olika tårtor samt hembakade kanelbullar. Mycket trevligt!
Festens medelpunkt skulle inte helt otippat komma att bli lilla Kevin som snart fyller hela fyra månader.
Efteråt, promenad längs strandvägen, förbi dramaten, upp förbi kungsträdgården, till hötorget. Riktigt skön och ljummen kvällsluft!

Lördag innebar stor fest i Folkets hus i Sundbyberg! Lovisa hade fyllt 20 och hennes pappa ska fylla 50. Det firades med pompa och ståt som en 70-årsfest! Temat var oordning och man fick varsin lapp med sin bordsdams/herres namn, med omkastade bokstäver. Uppgiften var först att lista ut namnet, sen att hitta personen. Min bordsdam var ingen mindre än  "Kanimo Sersanon"!
Vi bjöds på ruskigt god mat, mycket sång och fullständigt kaos och mycket kärlek och glädje. Det blev dans och mycket prat och även ett akustiskt framträdande av kära Emilie Lund! Jag fick träffa Michaela och Emma igen vilket gjorde mig mycket glad. Vi höll ett mycket fint tal om Lovisa. Jag, Michaela och Emma.
Sammanfattningsvis så har det varit en grymt trevlig helg och jag har stortrivts hela tiden! :)

Vårfest

Sitter på mitt rum med gardinerna uppdragna och fönstrena öppna. Solljuset strömmar in och vinden är varm och skön. Det är en mycket trevlig tillvaro jag befinner mig i för tillfället! 
Har precis tittat på en film som heter 'How to lose friends & alienate people', baserad på en bok med samma namn. Riktigt bra film, rolig. Helt klart värd att se. Så. Hopp hopp, iväg och hyr den!

Jag har dessutom varit ute och joggat idag! Det får mig att känna mig ännu mer nöjd med tillvaron. Det blev ett par, tre varv runt kyrksjön där det fortfarande finns spår kvar av vintern. Det är både snö och is som ligger kvar, men bara på några få ställen där träden skymmer solen extra mycket. Kändes väldigt skönt att springa, nu när vädret äntligen tillåter det lite mer. Nu är det bara att fortsätta med det och sen även pröva vingarna som gatumusikant! Eftersom jag antagligen inte kommer få något 'riktigt' sommarjobb så hade jag tänkt tjäna lite extra pengar genom att stå och spela i stan någonstans i vår och i sommar. Får se hur det går!

Ikväll ska vi hem till storebror Sebastian som idag fyller hela 28 år! Grattis grattis säger jag. Gör det ni också, så blir det mycket trevligare :)

Nu ska jag gå iväg och läsa en liten stund.
Hej på er!

I took a walk

Den här dagen är lika fin som Arsenal spelar fotboll.
Solen skiner och Stockholm vaknar till liv som aldrig förr. Har varit inne i stan och promenerat runt på diverse gator kring Hötorget och Adolf Fredriks kyrka. Sen var jag även inne på Myrorna där och hittade lite fina cdsinglar och en bok. Inte helt fel för en 20-lapp!
Efter det gick jag och satte mig på trappan utanför det fina blåa konserthuset och njöt av solen några minuter innan jag var tvungen att gå till tunnelbanan pga att min sms-biljett höll på att gå ut.

Teatern gick jättebra idag. Teatern på Brommaplan då alltså, inte Fryshuset.
Vi sätter upp en föreställning som kretsar kring en bar och folket som jobbar där och som kommer dit. Man kommer få en glimt in i deras liv. En samling väldigt olika människor som möts av olika anledningar. Mycket sevärt kommer det bli.

Nu ska jag gå iväg och sova tänkte jag. Hej på er.